Choose Language

"Liften is eigenlijk heel aardig; je geeft de chauffeur de gelegenheid om iemand te helpen" - Marjan Knippenberg

INSPIRATIE

JAN GELEIJNS

Jan Geleijns - Lift al 25 jaar naar zijn werk

Hij strandde met zijn auto onderweg naar zijn werk en besloot te proberen verder te liften. Dat beviel zo goed dat hij niet meer anders heeft gedaan. Ruim 25 jaar liftte Jan naar zijn werk, van Lage Zwaluwe naar Werkendam (zo'n 40 km).

TALKING TO STRANGERS MAKES HAPPY

Contact met vreemden maakt gelukkig
Onderzoek toont aan dat forenzen ongelukkig maakt en contact met vreemden juist gelukkig. Dus waarom maken we dat praatje niet met die man of vrouw die naast je in de trein zit? Waarschijnlijk vraag je je af of hij of zij daar wel op zit te wachten. De drempel wordt nog hoger door het feit dat er zoveel mensen meeluisteren. Toch geeft het iedereen een goed gevoel als het wel gebeurt. Lees daar meer over in dit Engelstalige artikel.
Met liften is het contact vanzelfsprekend. Je weet dat de chauffeur erop zit te wachten en dat er niemand meeluistert.

OPENHARTIGE GESPREKKEN

Wij gaan nergens naar toe - Josefien Hendriks

Deze eindexamenfilm van Josefien Hendriks verbeeldt prachtig het brede scala aan mensen dat je ontmoet en de openhartige gesprekken die je kunt hebben tijdens het liften.

STEFAN AERTS

Stefan Aerts - Lift al 4 jaar naar zijn werk

Stefan Aerts uit Belgie lift al 4 jaar naar zijn werk en is nog geen dag te laat gekomen. Lees zijn verhaal in een artikel in het Belang van Limburg.

LIFTERS VAN 50+

negen_50ers.jpg

 

Word je als 50+-er nog wel meegenomen als je gaat liften? Jazeker!

Maak kennis met deze negen lifters voor wie 50+ of soms zelfs 60+ geen belemmering is om te liften! Van oud naar jong……. 
Lees verder

VROUWELIJKE LIFTFORENZEN

   

    Marieke_profielfoto.JPG DSC_7493.JPG

 

Marieke Mantje - Lift al 8 jaar naar haar werk
Marieke lift al ruim 8 jaar van Nijmegen naar haar studie/werk in Wageningen. Met het OV deed ze er 1 uur en een kwartier over, met liften zo'n 35 minuten.
Marjan Knippenberg - Liftte ruim 2 jaar naar werk
Marjan liftte ruim 2 jaar naar haar werk, zo'n 6 km binnen Nijmegen. Een relatief kort traject dat dan ook erg makkelijk gaat; meer dan genoeg liftgevers!

Lees verder

SOCIAL COUPÉ - TEDx MAASTRICHT

TEDx-talk van Bart Knols - TEDxMaastricht 2013

Hij laat mooi en confronterend zien hoe we in Nederland zijn verleerd om een praatje te maken met een vreemde en hoe jammer dat eigenlijk is. En wat het kan opleveren als we het wel meer zouden doen (zoals in de social coupe in de trein). Dit deed ons aan enorm aan liften denken en samen met de andere talks die dag was het precies het zetje dat nodig was om NederlandLift op te richten. Dank u TEDxMaastricht!

Deze website maakt gebruik van cookies.