Choose Language

"Het is de merkwaardige stroom tussen jezelf en een ander die aan het leven een ware betekenis geeft" - Sandor Marai

WIE IS NEDERLANDLIFT?

Sinds december 2014 is NederlandLift overgegaan van een initiatief naar een officiele stichting. Marjan Knippenberg als oprichtster/voorzitter en Lars König als ondersteuning. Frank Verhart is een zeer ervaren en actieve lifter en denkt en doet waar het kan graag mee met Stichting NederlandLift. Zij stellen zichzelf graag aan je voor!

WIE IS MARJAN?

Marjan Knippenberg (45 jaar) woont samen met twee kinderen in Nijmegen. Marjan werkt als wetenschappelijk onderzoeker en vertrouwenspersoon in het Radboudumc.
Na een spontane liftactie in de zomer van 2013 en het bezoeken van TEDxMaastricht begon Marjan zich af te vragen waarom bijna niemand meer lift. De ontmoeting met de Marrokkaanse jongen tijdens die lift was immers zo waardevol geweest. En liften lijkt zo logisch in deze tijd van economische crisis, klimaatdreigingen, wegvallende buslijnen en parkeerproblemen. Marjan gelooft dat liften op sommige trajecten en voor sommige inwoners een prima oplossing kan zijn. Het zou geweldig zijn als het weer de normaalste zaak van de wereld wordt om iemand een stukje mee te nemen, of om zelf een stukje mee te rijden. Naast het van A naar B komen zou het waardevol zijn als mensen op die manier weer met elkaar in contact kunnen komen.
Marjan heeft ruim 2 jaar lang iedere woensdag naar haar werk gelift (6 km binnen Nijmegen). Op een gegeven moment ging ze over de ontmoetingen bloggen omdat ze wilde delen wat ze meemaakte. Toen ze 100 blogs had geschreven wilde ze haar ervaringen tastbaar maken en schreef ze het boek "Zes minuten wachten op geluk". Het boek is door een geslaagde crowdfundcampagne mogelijk gemaakt en hier te bestellen: Bol.com of neem contact op met Marjan voor een gesigneerd exemplaar via onderstaande contactgegevens.
LinkedIn
Twitter: @mlknippenberg @liftgeluk
Mail: mlknippenberg@gmail.com
Mobiel: 06-40614736

WIE IS LARS?

Lars König (31 jaar) deed in 2010 voor het eerst mee aan de jaarlijkse liftwedstrijd georganiseerd door studievereniging Intermate in Eindhoven. Liften is sindsdien niet meer uit zijn leven weg te denken met 65.000 liftkilometers afgelegd te hebben door 47 verschillende landen in zowel Europa als Azië. Lars heeft ook een Engelstalige (digitale) liftgids geschreven genaamd “A Guide to Hitchhike Success”.
Lars raakte betrokken bij NederlandLift via de ANWB-enquête. Hij heeft maar al te vaak meegemaakt dat mensen in Nederland ontzettend bang zijn en niet durven open te staan voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen. Met NederlandLift hoopt hij dit ijs te doorbreken.
Liften heeft naast het avontuur ook een spirituele betekenis voor Lars. “Door de vriendelijke gebaren van vreemden zie je de goede kant van de mens meer dan anders, maar je bent ook in staat om de ander in te laten zien dat zij goed kunnen doen. Iedere keer wanneer ik op iemand afstap om voor een lift te vragen benader ik hen in hun potentie om goed te doen, niet om ze te gebruiken als gratis vervoer. Het is een uitnodiging, en hierin zit al de gift van het liften. Ook de contacten die hieruit voortvloeien maakt het liften meer dan waard, van Marokkaanse metaalhandelaren en Poolse gastarbeiders tot rijke zakemannen, jolige krantenbezorgers en flamboyante woonwagenkampbewoners. Ieder mens heeft een mooi verhaal te vertellen waar wij allen van kunnen leren en liften en lifters meenemen brengt ons in staat om deze verhalen met elkaar te delen.”
LinkedIn
Mail: larskonig@hotmail.com
Mobiel: 06-24411122

WIE IS FRANK?

Frank Verhart (41 jaar) is sinds 2003 actief lifter. Hij heeft inmiddels ruim 150.000 kilometer gelift, waarvan ongeveer 50.000 kilometer binnen Nederland. Daarvoor heeft hij met ruim 2500 chauffeurs meegereden. Frank lift hoofdzakelijk in zijn vrije tijd, vaak om vrienden en familie te bezoeken en soms ook om er alleen of met één of twee liftpartners op uit te trekken. Zoals uitstapjes in het weekend en eigenlijk vanzelfsprekend de vakanties. Frank heeft een realistische kijk op liften. Niet alles is mogelijk, maar er kan vaak veel meer dan mensen denken.

"Het delen van kennis vind ik belangrijk. Liftend reizen is geen vast onderdeel in het straatbeeld meer. De lifter moet dus zelf uitzoeken waar en hoe hij moet liften. Sommige routes zijn gemakkelijk en andere zijn lastiger. Zelf lift ik vaak afstanden van meer dan 100 kilometer. Op kortere afstanden zijn er veel mogelijkheden en kan het liften een goed alternatief zijn voor de eigen auto of het openbaar vervoer. De "liftbaarheid" van een traject kan ik goed beoordelen. Daarom heeft NederlandLift mij ook gevraagd om trajecten te controleren en een vrijblijvend advies te geven voor wie dat wil".

Frank op Hitchwiki 
Alle liftreizen van Frank

LinkedIn
Mail: fverhart@hotmail.com
Mobiel: 06-21488856 

SPARRINGPARTNERS

De volgende mensen hebben bijgedragen aan de start van NederlandLift door mee te denken, te brainstormen of als sparringpartner beschikbaar te zijn vanuit hun interesse, ervaring of expertise:
Bart Knols, Bert Vertommen (wegwijzer.be), Koen Knippenberg, Harrie Knippenberg, Marieke Mantje, Mechtild Paauwe, Martijn Janssen, Jochem Lesparre, Gerard Tertoolen, Yvonne Fleurkens, Anke Oerlemans, Jan Koetsenruijter, Koen de Jong, Erika van Zinderen-Bakker.
Hartelijk dank!

Deze website maakt gebruik van cookies.