Choose Language

"We should think big, act small, dare to fail, stop talking..... and start acting" - Lucien Engelen

WAAROM LIFTEN?

LIFTEN IS SOCIAAL EN BLIKVERRUIMEND

DSC_7601.JPG

Een bijzonder contact

Als een chauffeur je een lift geeft ontstaat er vaak een bijzonder contact. Iets wat in trein, bus of andere manier van reizen minder snel ontstaat. De chauffeur verleent je een dienst, brengt je letterlijk een stukje verder. Omdat hij je helpt stel je je als lifter automatisch open voor hem. Wie hij ook is! Of haar, maar we noemen voor het gemak de chauffeur verder even een "hij". En juist dat is zo mooi, dat je je open stelt voor mensen die je normaal niet tegenkomt in je familie-, vriendenkring of op je werk. Of als je ze wel tegenkomt, op een feestje bijvoorbeeld, je er niet zo snel een praatje mee zou maken omdat je op het eerste gezicht niet veel gemeen hebt. Met liften ontstaat er met zo iemand wel contact. En eigenlijk heel automatisch. Je kunt als lifter moeilijk in je telefoon duiken.....
Lees verder >

GEEN PARKEERPLEK? GEEN PROBLEEM!

Geen parkeerproblemen

De meeste chauffeurs willen je op een goede plek weer afzetten en zijn zelfs bereid daarvoor een stukje om te rijden. Als je liftend gaat komt het weleens voor dat je nog een stukje moet lopen voor je op je bestemming bent, maar je hoeft in ieder geval nooit op zoek naar een parkeerplek!

DE TIJD IS ER RIJP VOOR

We bevinden ons in een kanteltijd

We zitten niet in een “era of change”, maar in een “change of era” (Jan Rotmans; professor transitiemanagement). De ernst van de gevolgen van de klimaatproblemen voor de volgende generatie begint langzaam door te dringen. Men is klaar met de verspilling, milieuvervuiling, files en parkeerproblemen. Het is tijd voor drastische verandering! Die is deels al gaande en wordt ingezet door de mensen zelf, van onderaf, bottom-up. In deze tijd van financiële crisis zie je steeds meer duurzame initiatieven ontstaan om het met elkaar beter te maken. Samen. De trend wordt ruilen, delen en uitlenen.
Lees verder >

KOSTEN

Gratis

En o ja, hadden we al gezegd dat het gratis is? Waar het bij carpoolen of online je rit regelen meestal wel de bedoeling is dat je de kosten deelt, is liften helemaal gratis!

Maar waar bespaar je nu eigenlijk allemaal op? Je spaart niet alleen bezinekosten uit, maar ook parkeerkosten. Die kunnen aardig oplopen in het centrum van grote steden. Soms vragen grote werkgevers met krappe parkeerfaciliteiten een vergoeding per dag aan werknemers om het komen met de auto te ontmoedigen. Met liften kun je ook hierop besparen.

Je loopt trouwens ook geen risicio op snelheids- of parkeerboetes! 

JE KUNT TOCH OOK CARPOOLEN?

Samenrijden is hot!

Carpoolen bestaat al decennia, maar er zijn ook steeds meer mooie initiatieven om (al dan niet structureel) samen te rijden of de auto te delen. Via Nabogo of BlaBlaCar kan men online een rit aanbieden of zoeken. Als chauffeur of passagier heb je een account en als er een match is gemaakt kom je met elkaar in contact om de rit verder af te stemmen. Stichting NederlandLift vindt dit geweldige initiatieven, die een prima bijdrage leveren aan minder auto's, files en parkeerproblemen. Dus waarom zou je dan eigenlijk gaan liften?
Lees verder >

DIVERSITEIT AAN AUTO'S

Veel verschillende automodellen

Met liften kun je zeer veel verschillende automerken treffen. Het is weer eens wat anders dan (eventueel) je eigen auto waar je altijd in vertoeft. En dat is vaak een aangename en leerzame ervaring.
Hoe voelt het om in een Jeep met leren bekleding, of een Jaguar of Porsche te zitten? Hoe is de wegligging in dat soort auto's? Voor veel mannen is zo'n ritje een jongensdroom die uitkomt. En hoe voelt en ruikt een oldtimer, waar de eigenaar vaak met veel liefde voor zorgt? Allemaal ervaringen die liften je kan opleveren. Als je geluk hebt!
Dimitri (23 jaar) heeft in bovenstaande oldtimers gezeten tijdens het liften in het buitenland. Frank Verhart, onze vaste sparringpartner, zat binnen een periode van twee weken twee keer in een Jaguar en eenmaal een Porsche!

Deze website maakt gebruik van cookies.